zomer

Pas op voor stroming!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Eindelijk, zon! Kun jij niet wachten om het strand op te rennen? Pas op, waarschuwt de Reddingsbrigade. In augustus kan de stroming gevaarlijk zijn. Tijd voor een paar slimme tips.

Zo’n gevaarlijke stroming noem je een mui. Het is een dieper stuk water tussen twee zandbanken in. Als je erin belandt, wordt je verder de zee in gesleurd. Dat voelt alsof je in een soort wildwaterbaan zit. Eng dus!

Geen paniek
Toch moet je niet in paniek raken en hard proberen terug te zwemmen, zegt de Reddingsbrigade. Dat lukt je namelijk nooit. Bovendien word je er supermoe van. En dat is pas écht gevaarlijk. Rustig blijven dus, en je met de stroming mee de zee in laten drijven.

Zwaaien
Maak ondertussen gebaren naar het strand. Dan weten mensen dat je in de problemen zit en kun je gered worden. De stroming wordt vanzelf minder. Als je voelt dat het water niet meer zo hard aan je trekt, kun je naar links of rechts de mui uit zwemmen.

Veilig terug
En dan? Kijk naar het strand. Zie je ergens golven omslaan? Daar moet je naartoe! Het water is er ondiep en de stroming zwak. Zo kun je rustig terugzwemmen.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps