paus franciscus

Paus wil geen kus op zijn ring

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De ring van de paus kussen is een eeuwenlange traditie, maar paus Franciscus vindt het maar niks. In een filmpje is te zien dat hij telkens zijn hand terugtrekt als mensen zijn ring willen kussen.

Het filmpje werd gemaakt toen de paus een bezoek bracht aan het Italiaanse plaatsje Loreto. Mensen staan in de rij om de paus te begroeten. Als ze zijn ring proberen te kussen, trekt hij die gauw weg. Gek, want dat was altijd iets heel normaals in het katholieke geloof. Gelovigen kussen de ring van een paus om hem te herinneren aan de verplichtingen die hij heeft. Paus Franciscus wil daar schijnbaar liever niet aan herinnerd worden. Hieronder is te zien hoe de paus de kussen ontwijkt.

Boze reacties

Het filmpje heeft een aantal boze reacties opgeleverd. Veel gelovigen vinden het niet kunnen dat de paus zijn hand wegtrekt. Iemand zegt op Twitter: ‘Ik snap dit niet. Een priester in Europa deed dit ook een keer bij mij. Ik schaamde me kapot.’

Maar sommigen begrijpen paus Franciscus wel. De katholieke journalist Austen Ivereigh schrijft op Twitter: ‘Hij wil niet dat mensen hem behandelen als een heilig persoon. Hij is de plaatsvervanger van Christus, niet een Romeinse keizer.’ Paus Franciscus is niet de enige die het gekus niet fijn vindt. Zijn voorganger Benedictus XVI was ook geen fan van het kussen van de ring.

Anderen lazen ook: Stout jongetje maakt de paus aan het lachen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps