ANP

Peperduur schilderij hangt jaren in Franse keuken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Jarenlang hing een wel heel bijzonder schilderij doodnormaal in de keuken van een Franse dame. Totdat een kunstkenner hem ontdekte. Het schilderij bleek hartstikke speciaal én een van de duurste ooit!

Het kunstwerk bracht maar liefst 24 miljoen(!) euro op tijdens een veiling in Parijs. Daarmee staat-ie in de top tien van duurste oude schilderijen ter wereld. En dat terwijl het een klein schilderijtje is van maar 20,3 bij 28,5 centimeter.

Zo ziet het schilderij eruit:

ANP

Cimabue

Het schilderij werd gemaakt in de middeleeuwen en bleek een schildering van de Italiaanse schilder Cimabue. Hij werd geboren in 1240 in de Italiaanse plaats Florence. Werken van deze schilder hangen overal ter wereld in de meest beroemde musea, zoals de National Gallery in Londen.

Gasfornuis

De negentigjarige eigenaresse van het schilderij wist niet dat het zo bijzonder was. Jaren geleden hing ze het kunstwerk in haar keuken boven haar gasfornuis. Dat het schilderij zoveel geld zou opbrengen had ze nooit gedacht. Het is niet bekend wie het heeft gekocht. 

Anderen lazen ook: Duur schilderij gemaakt door ... computer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel bijzonder dat zij zelf niet eens wist dat het zoveel waard is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.