Perseverance NASA

Perseverance geland op Mars. Maar wat onderzoekt -ie?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Al sinds de zomer was hij onderweg. Perseverance, het marskarretje van ruimteorganisatie NASA. Nu is Percy (koosnaampje) dan echt veilig geland. Maar wat gaat -ie daar eigenlijk doen?

De Perseverance gaat speuren naar sporen van leven op Mars. Gewapend met robotarm met boormachine, microscoop en camera, gaat hij informatie verzamelen over de verre, koude planeet. Om die terug te sturen naar de aarde. Percy gaat bijvoorbeeld onderzoeken wat er allemaal in de bodem van Mars verstopt zit. Zo willen ruimtewetenschappers dingen te weten komen over vroeger leven op de planeet.

CO2 naar zuurstof

Ook moet het marskarretje een techniek gaan testen die CO2, dat veel voorkomt in de atmosfeer van Mars, omzet in zuurstof. De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA wil dolgraag in de toekomst mensen naar de rode planeet sturen. En hiermee hopen ze erachter te komen of dat kan. 

Bekijk hier de eerste foto die Percy direct na z'n landing al doorstuurde:

eerste beeld perseverance nasa

 

Anderen lazen ook: Alexander (13) bedenkt naam kersvers Marskarretje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook