Greta tijdens de klimaattop in Madrid  Foto AFP

Persoon van het Jaar: Greta Thunberg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het kon ook haast niet anders, na het volgepropte klimaatactiejaar dat ze erop heeft zitten. Greta Thunberg is door het Amerikaanse magazine Time uitgeroepen tot persoon van het jaar 2019.

De zestienjarige Zweedse is de jongste ooit die deze titel krijgt. Volgens Time gebeuren belangrijke veranderingen vooral als een belangrijk iemand er aandacht voor vraagt. En in het geval van de opwarming van de aarde is dat zonder twijfel Greta, zegt het Amerikaanse blad.
Foto TimeGreta inspireerde miljoenen mensen met haar wekelijkse schoolstakingen. Over de hele wereld gingen scholieren en volwassenen in marsen de straat op om net als Greta meer actie te eisen van hun overheden om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Greta vindt het zo belangrijk dat er snel goede maatregelen komen dat ze zelfs besloot even niet naar school te gaan, maar een jaar lang te storten op het geven van speeches en het meedoen aan marsen. Ze reisde ervoor met een boot naar New York en racete met een catamaran weer terug om net op tijd bij de klimaattop in Madrid te kunnen zijn.

Alles gedaan
In een interview met Time zegt Greta: ‘Ik hoop dat ik mijn kleinkinderen later kan vertellen dat we er alles aan hebben gedaan wat we konden. En dat we het voor hen en de volgende generaties hebben gedaan.'

Anderen lazen ook: Greta zegt 'nee' tegen grote prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is heel goed want er moet echt
iets gebeuren het gaat slecht met het klimaat en dat moet veranderen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps