Foto: Joris van Gennip

Peter R. de Vries overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden. Dat nieuws maakte zijn familie vandaag bekend. De Vries is 64 jaar geworden.

'Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen', liet zijn familie weten. 'We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.'

Twee mannen aangehouden

De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag neergeschoten in Amsterdam, nadat hij te gast was geweest bij het tv-programma RTL Boulevard. De Vries werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Meteen begon de politie een groot onderzoek en al snel werden twee mannen aangehouden. 

Bloemen en kaarsjes

In de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, waar de schietpartij plaatsvond, werden de hele week bloemen neergelegd en kaarsjes gebrand. De zoon en dochter van De Vries lieten eerder al weten dat ze erg dankbaar zijn voor alle steun die ze krijgen. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Robin Utrecht Hollandse Hoogte

Contact met criminelen

De Vries heeft voor zijn werk veel te maken met criminelen. Veel mensen denken dat de schietpartij te maken heeft met zijn werk voor Nabil B. Dat is een belangrijke getuige in de zaak tegen de bekende crimineel Ridouan T.  De Vries werkte als woordvoerder en adviseur voor B. Of de schietpartij echt met deze zaak te maken heeft, wordt nu onderzocht door de politie.

Ben je geschrokken van dit nieuws? Dan kun je hier lezen wat je het beste kunt doen.

Anderen lazen ook: Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten en Wat doe je als je schrik van naar nieuws?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook