ANP

PewDiePie heeft als eerste ooit 100 miljoen abonnees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Feest voor PewDiePie! De Zweed heeft als eerste ter wereld 100.000.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Maar wie is deze YouTuber met gekke naam eigenlijk?

Bijna 10 jaar geleden begon Felix Kjellberg zijn kanaal PewDiePie. Inmiddels staan daar al 4000 video's op waarin hij op een grappige manier over gamen en zijn dagelijkse leven vertelt. Hij is de populairste én meest verdienende YouTuber ter wereld.

PewDie wat?

De YouTuber begon als 'PewDie', onder die naam startte hij zijn eerste kanaal. 'Pew' als in het geluid van een laser. En 'Die', naar het feit dat je doodgaat als je wordt geraakt door een laser. Op een dag was hij zijn wachtwoord voor dat kanaal kwijt en plakte hij 'Pie' achter zijn gebruikersnaam, het Engelse woord voor taart. ‘Alles klinkt beter met taart erbij’, zei hij daarover.

Wist je dat...?

- PewDiePie Taylor Swift net zo lang heeft gestalkt op Twitter tot ze hem volgde? Hij noemt haar zijn senpai, Japans voor mentor.  

- Al zijn video’s op de zelfde manier beginnen en eindigen? Hij begint zijn video's met: 'Mijn naam is Pewwwwdiepieeeee!' en eindigt met: 'Vrienden op de eerste plek en blijf awesome!'

- Hij deze maand getrouwd is met zijn verloofde Marzia, van het YouTube-kanaal Cutiepiemarzia? Het stel heeft twee mopshondjes: Edgar en Maya.

Anderen lazen ook: YouTuber Kalvijn bereikt één miljoen abonnees. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

EN T SERIES DAN

Pewdiepie is een goede youtuber komt het op neer

wie is Pewdiepie? Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Een you-tuber of wat? Ik volg al die dingen niet hoor. En als het een you-tuber is wat doet die you-tuber dan? (Sorry ik ben nieuwschierig) Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps