Pietro in het stadion
Voetbal

Pietro (11) zit klaar voor Nederland-Montenegro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

Samen met zijn vader, die uit Montenegro komt, kijkt de Italiaanse Pietro (11) alle voetbalwedstrijden van het nationale elftal. Hij kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen Nederland. 

‘Voetbal is overal in Montenegro. In Podgorica waar mijn familie woont zijn heel veel voetbalvelden. De kinderen spelen er tot laat in de avond. Ook spelen veel Montenegrijnen, zoals Savecevic, Mihatovic, Brnovic en Petrovic, bij grote Europese clubs', vertelt Pietro.

Veel doelpunten en een mooie wedstrijd

Montenegro kan helaas niet meer meedoen met het WK, maar de wedstrijd tegen Nederland is toch heel belangrijk. 'Nederland heeft een heel sterk team, dus we kunnen leren van hun spel. Ik heb geen idee wie gaat winnen, maar ik verwacht veel doelpunten en een mooie wedstrijd, met veel speelplezier voor beide partijen.' Nederland staat er als koploper in de poule goed voor, als ze tegen Montenegro en daarna Noorwegen een goed resultaat halen, mogen ze door naar het WK in Qatar.

Vrijer en speelser spelen

Montenegro kan zaterdag natuurlijk ook zomaar winnen. 'Ook omdat we niet de druk hebben om te moeten winnen en dus vrijer en speelser kunnen spelen. Bovendien kennen de spelers elkaar heel goed, zijn ze heel technisch en goed in de aanval. En ze hebben heel sterke spelers zoals Jovetic, Mugosa en Savic.'

Fysiek heel sterk

Toch maakt Nederland ook een goede kans, verwacht Pietro. 'Het Nederlands elftal is fysiek heel sterk en heeft heel goede verdedigers, zoals De Vrij. En ze hebben een waanzinnige aanvaller met Depay, zijn snelheid is levensgevaarlijk. En we kennen ze zo goed, omdat er veel Montenegrijnen bij Ajax hebben gespeeld!'

Anderen lazen ook: Zes weetjes over de nieuwe bondscoach

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook