foto Facebook

Pim en Pom levend uit vossenhol gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De twee vermiste hondjes Pim en Pom uit het Limburgse Berkelaar zijn gevonden! Ze zaten vast in een vossenhol en werden gevonden door een speurhond. Hun baasje is superblij. 'Het moment dat ze hun kopjes uit het zand staken zal ik nooit vergeten', vertelt hij op Facebook. 'Niet eerst een en dan de ander. Maar tegelijk, naast elkaar.'

De broertjes Pim en Pom waren sinds vorige week donderdag al vermist. Hun baasje ging met ze wandelen toen de twee achter een konijn aan gingen en in de struiken verdwenen. 

Speurhonden

Hun baasje zocht zich rot maar kon ze niet vinden. Ook vrienden en familie die kwamen helpen niet. Toen ze afgelopen weekend nog steeds weg waren, werden twee speurhonden ingezet. Die wezen allebei dezelfde plek aan waar de twee broertjes zouden moeten zijn. Maar Pim en Pom waren nergens te zien.

Vossenhol

Een derde speurhond vond een klein stukje verder een vossenhol, en daarna zijn de zoekers onder de grond verder gaan zoeken. En ja hoor: Pim en Pom zaten precies op de plek die de speurhonden hadden aangegeven. Maar dan onder de grond.

De twee hondjes zijn nagekeken door een dierenarts en bleken gelukkig gezond. Ze hadden wel heel veel honger. Ze zaten onder het zand dus kregen thuis ook een uitgebreid bad.

foto facebookInmiddels liggen ze weer thuis in hun warme mand na te dromen van hun spannende avontuur. 

Anderen lazen ook: Speurhonden? Met hangoren graag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook