Foto: ANP

Pizza-drone getest op het strand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zoef! Lig je lekker op het strand, komt er opeens een drone langs gevlogen. Niet zomaar eentje, maar met een paar pizza's! Op het strand van Zandvoort werd een bezorg-drone getest. 

De drone werd getest door pizza-keten Domino's. Volgens het restaurant bestellen steeds meer mensen buiten een pizza. Bijvoorbeeld als ze in een park of op het strand zitten. In de toekomst hoeft er daarvoor misschien geen bezorger meer langs te rijden, maar kan een drone het eten brengen.

Proefrondje

Om te testen of het bezorgen werkt, maakte de drone gisteren een proefrondje. In een box werden twee pizza's van de winkel naar het strand gevlogen. En het lukte! De drone landde netjes op een speciale landingsplaats.

Strenge regels

Al zin in pizza op het strand? Het duurt nog even voor je de pizza-drone echt kan laten langskomen. Door strenge regels mogen drones nog niet zomaar overal vliegen. Dat mag alleen als gecontroleerd is of het gebied veilig genoeg is om overheen te vliegen.

Anderen lazen ook: Man crasht met bemande drone. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps