Mr. Go Pizza in Rome. Credit:Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA

Pizza uit de muur zorgt voor boze Italianen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Pizza uit de muur: in Rome staat sinds kort een pizza-automaat. Sommige pizza-liefhebbers klagen steen en been over de snelle hap. 

Drie minuten doet hij erover, de automaat die deze week in het centrum van Rome is neergezet. De pizza-muur heet Mr. Go en werkt 24 uur per dag. Lekkerbekken kunnen kiezen uit vier smaken, waaronder margherita en quattro formaggi (vier kazen).

Kneden, kruiden, bakken

Het bedrijf achter Mr. Go beweert dat de machine in die minuten de pizza kan kneden, kruiden én bakken. Daarna wordt -ie kant en klaar, in een doos, naar buiten gepoept.

Mr. Go Pizza in Rome. Credit:Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA

Woedende mensen

Mr. Go hoopt de komende tijd nog meer pizza-muren in de stad neer te zetten. Maar niet alle Romeinen staan erom te springen. Op social media klagen pizza-puristen steen en been over de kant-en-klare hap. Ook Italiaanse kranten zijn kritisch. En het Nederlandse AD zag al woedende mensen bij het apparaat zelf. 'Het is een schande', aldus een voorbijkomende man, die niet wilde uitleggen waarom hij dat zei.

Taxichauffeurs en verpleegkundigen

Volgens Mr. Go zijn er toch ook veel tevreden klanten. En dan vooral mensen die 's nachts werken, zoals taxichauffeurs en verpleegkundigen.

Zou jij wel eens een pizzaatje uit de muur willen trekken?

Anderen lazen ook: Romeo wandelt 2800 km naar zijn oma in Londen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook