Foto: Unsplash

Pizzabakker maakt kunst van pizza

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Margherita, salami, hawaii. Loopt het water je al in de mond? Pizzabakker Saman Khoshgbari maakt pizza's niet alleen om te eten, maar gebruikt ze ook in voorwerpen!

Hij maakt van echte pizza's namelijk meubels, zoals stoelen en krukjes. Dat doet hij door de pizza eerst te laten drogen. Daarna giet hij er epoxy overheen, dat is doorzichtige hars. Daardoor blijft de pizza mooi en goed bewaard, maar je kunt het niet meer opeten vertelde hij aan NH Nieuws. Hij maakte er zelfs een pizza-skateboard mee. Je kunt er mee rijden, maar volgens Saman kun je hem beter neerzetten om naar te kijken. Voor zijn voorwerpen gebruikt hij maar twee soorten pizza's, margherita en pepperoni. 

Tentoonstelling

Saman heeft met zijn familie een pizzeria in Maastricht, maar al dat pizzabakken begon na een tijdje te vervelen. Daarom wilde hij wat anders doen en maakte hij zijn eerste pizza-skateboard. Al zijn kunstwerken zijn nu te zien in een tentoonstelling in een bibliotheek in Amsterdam. Wil je nu al wat van de bijzonder pizza-voorwerpen zien? Saman deelt foto's van zijn werk op zijn Instagram @flourb0y.

 

Anderen lazen ook: Pizzaketen gebruikt het weer om pizza's te verkopen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook