foto anp

Plan voor aanslag op tijd ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De politie heeft donderdag zeven mannen opgepakt. Ze worden ervan verdacht dat ze van plan waren een grote aanslag in Nederland te plegen. Dat ze gearresteerd zijn, is dus goed nieuws.

Gistermiddag viel een arrestatieteam in verschillende plaatsen huizen binnen. Zeven mannen werden gearresteerd en er werden een heleboel spullen meegenomen om te onderzoeken. De agenten vonden ook wapens.

In de gaten

De zeven mannen werden al langer in de gaten gehouden. Eén van hen had al eens geprobeerd om te reizen naar een gebied waar de terroristische organisatie IS de baas is. Hij had daar straf voor gekregen en sinds die tijd werd er extra goed op hem gelet.

De Nederlandse geheime dienst (AIVD) ontdekte dat de mannen op zoek waren naar wapens en bomvesten. Ook wilden ze op schietles. De mannen zitten nu in de gevangenis. Er gaat nu met ze gepraat worden en de rechter gaat beslissen hoe lang ze vast blijven zitten.

Goed werk

Dat de mannen van plan waren om een aanslag te plegen in Nederland is natuurlijk geen fijn nieuws. Maar dat rechercheurs dat op tijd ontdekt hebben, is juist wel heel goed. Onderzoekers van de politie en de geheime dienst krijgen vandaag dan ook veel complimenten voor hun grondige werk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat goed dat ze dat hebben onderzocht

Ik vind het echt onhandig als er alleen maar Duitsers zijn en niemand kan het begrijpen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.