Foto: Pixabay

Planeet Mars in oktober goed te zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De planeet Mars staat de hele maand oktober dichtbij de aarde. Daarom is hij 's nachts goed te zien! 

De afstand van aarde naar Mars is wel 62,1 miljoen kilometer! Dat is een flinke afstand, maar wel dichterbij dan normaal. Dat komt niet zo vaak voor. De volgende keer dat de planeet weer zo dichtbij staat is pas over vijftien jaar!

Heldere planeet

Met het blote oog lijkt Mars op een heldere rode ster. Met een telescoop kun je ook wat van de poolkappen op de planeet zien. De planeet kon je al wel vaker met het blote oog zien, maar niet vaak zo helder als nu. 

Zonlicht

Dat komt door de stand van de zon, de aarde en Mars. De zon en Mars staan beide aan tegenovergestelde kanten van de aarde. Wanneer de zon ondergaat, komt Mars op. Het zonlicht van achter de aarde, schijnt dan op de planeet. Daarom kun je hem beter zien.

Anderen lazen ook: Stroomt er modder of lava op Mars?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.