Foto: Pixabay

Plassen we in het zwembad? Ja!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Plassen andere mensen ook in het zwembad, of ben ik de enige die dat doet? Dat vraag je je vast wel eens af! Canadese onderzoekers hebben het antwoord: je bent zéker niet de enige! 

De onderzoekers namen 250 watermonsters uit 31 zwem- en bubbelbaden. In álle baden en bubbelbaden werd plas gevonden. Hoeveel precies, dat verschilde. In een zwembad met ongeveer 417.000 liter water zat zo’n dertig liter urine. In een bad dat twee keer zo groot was, vonden ze 75 liter plas. 

Urinemeter

Vies is het misschien wél, maar het kan niet zo veel kwaad. Urine is namelijk niet ongezond. Wel kan het gaan irriteren als het met chloor in aanraking komt. Als het aan de onderzoekers ligt, komt er een soort urinemeter, die de kwaliteit van het water in de gaten houdt. 

Naar de wc!

Zelf kun je natuurlijk ook je steentje bijdragen aan de waterkwaliteit! Hoe? Door gewoon naar de wc te gaan natuurlijk!  

Foto: Pixabay

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik doe het soms weleens haha

MARIJKE: Ik doe het soms ook, want het is moeilijk om je badpak aan te krijgen als je nat bent. Oeps

SASKIA: Oeps, dat doe ik soms ook.

Wie doet dat nou niet?

nou ik doe dat echt nooit hoor! maar ik wou voor mijn verjaardag gaan zwemmen... over twee en een halfe maand 3 februari is dat. ik wou dan gaan zwemmen maar nu ik het hoor denk ik..... nee dan ga ik niet zwemmen hoor!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.