plastic rietjes

Plastic rietjes straks verboden?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De stranden liggen er vol mee. Plastic afval. Zelfs in landen die strenge regels hebben voor plastic wegwerpmateriaal. Dat moet anders vindt de Europese Commissie.

De helft van al het plastic dat we gebruiken, gooien we ook weer snel weg. Europa wil daarom een verbod op plastic rietjes, wattenstaafjes, schoonmaakdoekjes, ballonnen, drinkbekers, flessen en maaltijdverpakkingen.

Wattenstokjes

Ze gaan onderzoeken of je deze spullen ook van ander materiaal kunt maken. In Amerika zijn de stokjes van wattenstaafjes bijvoorbeeld van karton. Dat valt makkelijker uit elkaar dan plastic. Minder van die zwervende stokjes dus.

Verstopping

Weggooi-doekjes waarmee je je vingers of gezicht schoon kunt maken, veroorzaken ook veel troep. Meer dan 90% van alle verstoppingen in Britse riolen kwam door deze tissues.

Later deze maand wordt waarschijnlijk duidelijk wat het verbod op plastic precies gaat betekenen. 

Anderen lazen ook: Boyan bedenkt oplossing voor plastic soep.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hopelijk gaat dat verbod werken
Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.