Nathalie over hondenselfies

Poep-opruimer? Maak (g)een selfie met je hond!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In Veenendaal hebben ze schoon genoeg van hondendrollen. Smerig voor spelende kinderen die steeds weer thuiskomen met walmende smurrie onder hun schoenen.

Selfie-actie
Ook veel hondenbazen zijn de stinkende troep op straat zat. Zij ruimen zelf de drollen van hun huisdier keurig op, maar worden wel aangesproken op de poep die andere baasjes laten liggen. Daarom is er in Veenendaal nu een actie. Hondenbazen die wél opruimen, maken een selfie samen met hun dier en zetten die vervolgens op Facebook en op de site van de gemeente. Zodat iedereen in hun dorp weet dat zij heel netjes zijn.

Supernormaal toch?
Ik vind dat een beetje de omgekeerde wereld. De rommel van je dier (of van jezelf) opruimen zou normaal moeten zijn. Dat je met een selfie moet bewijzen dat je netjes bent, is onzinnig. Net zoiets als bijvoorbeeld het dragen van een polsbandje tegen pesten. Of een button tegen geweld. Met zo’n button of bandje maak je iets bijzonders van iets gewoons. Dat je tegen geweld of pesten bent is toch supernormaal? Dat hoef je toch niet te laten zien?

Protest
Toevallig heb ik zelf de leukste en fotogeniekste hond ter wereld en maak ik ook graag selfies met haar. Maar uit protest tegen deze netheid-actie stop ik daar nu even mee. Nou ja, ná deze dan! Ik heb tenslotte geen foto’s op sociale media nodig om te bewijzen dat ik iets normaals doe.

Stelling: Een hondenselfie is niet nodig om te bewijzen dat je gewoon de poep opruimt.

Alec (10): eens
Alec‘Hier in de buurt valt het nog wel mee. Alleen in de greppels ligt veel poep. Heel irritant als je daar bijvoorbeeld je voetbal moet gaan halen. Een selfie maken om te bewijzen dat jij de poep wel opruimt, vind ik een beetje overdreven. Dat is toch niet echt heel knap of zo, dat is normaal. Al is een foto met je hond op zich best grappig.’

Jolijn (9): oneensJolijn
‘Ik vind het eigenlijk wel een goede actie. Zo voorkom je dat baasjes die alles opruimen vals beschuldigd worden. Ik heb zelf geen hond, maar het zijn wel mijn lievelingsdieren. Ik loop weleens met honden van anderen. Ik weet ook precies hoe je kunt zien welke hondeneigenaren de poep opruimen. Als er zakjes aan de riem hangen, dan zit het wel goed.’


 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps