Dubbelganger

Politie in de war door dubbelganger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Timor (22, rechts op de foto) uit Groningen werd deze week twee keer aangehouden door de politie. Niet omdat hij iets fout deed, maar omdat hij lijkt op een stadsgenoot die wordt gezocht: Azim (20). 

Dat twee mensen op elkaar lijken gebeurt wel vaker. Maar voor Timor heeft dit een groot nadeel: de man op wie hij lijkt wordt gezocht omdat hij een student zou hebben neergeschoten in Groningen. De student raakte zwaargewond.

In een spel

‘Ik heb er niks mee te maken, maar de politie hield me staande in een broodjeszaak en later op het station. Ze waren met wel twintig mannen. Een agent zei in zijn microfoon: “Doelwit 27 is in zicht”. Er vloog zelfs een politiehelikopter boven het station. Het voelde echt alsof ik in een spel zat. Pas toen ik mijn bankpas liet zien met mijn naam erop geloofden ze me’, vertelt Timor.

Ander kapsel

De politie begrijpt dat dat niet leuk is, maar weet ook dat het niet anders kan. ‘Het laat juist zien dat we er serieus mee bezig zijn’, zegt een woordvoerder. Timor vindt zelf dat er grote verschillen zijn tussen hem en Azim. ‘Ik heb een gouden tand, een moedervlek op mijn kin en blauwe ogen. En ik heb mijn haar inmiddels laten knippen.’ Dat maakt het voor de politie ook makkelijker. ‘We weten dat hij op Azim lijkt en houden daar nu rekening mee. Dus hij hoeft niet bang te zijn als hij over straat loopt.’ 

Update 8 november: Azim A. is na een zoektocht van meer dan drie weken aangehouden door de politie. Hij had zich in een studentenflat in Groningen verstopt. In de woning waren nog twee mensen. Zij zijn ook gearresteerd. De politie onderzoekt of ze iets te maken hebben met de schietpartij.

 
 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Problemen voor Messi-dubbelganger of Dubbelgangerhond wint talentenjacht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat heb ik ook ooit gehad bij mijn moeder. Juichen Juichen Duimomhoog

Wat was er toen aan de hand?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.