Foto: ANP

Politie deelt (steeds meer) details over bombrieven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een 'streepjescode' van liggende en schuine strepen. Met deze 'handtekening' zijn de laatste weken meerdere bombrieven ondertekend. Bij een bank in Amsterdam en een bedrijf in Kerkrade onploften vorige week twee explosieven, die iemand in een envelop had opgestuurd. 

De politie is hard bezig om uit te zoeken wie erachter zit en maakt steeds meer details bekend. Zo zit in de bombrieven ook steeds een papieren souvenirzakje met daarop het stadsgezicht van Delft. De politie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor dé tip die leidt naar de dader.

Bitcoins

De afgelopen tijd is het meerdere keren raak geweest. Er is nog niemand gewond geraakt door de explosieven die de afzender in de brieven verstopt. De bombrieven zijn tot nu toe steeds verstuurd aan bedrijven. De politie meldt over de twee laatste brieven dat de afzender geld eist in de vorm van bitcoins, digitaal geld dus. Als dat niet gebeurt, dreigt hij nieuwe bombrieven te sturen. Het vermoeden dat steeds dezelfde persoon erachter zit, wordt groter. 

Opsporing Verzocht

In januari werden er ook al bombrieven gevonden bij bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Die werden niet opengemaakt en dus ontploften de bommen ook niet. Gisteren heeft tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Dezelfde avond kwamen er 'tientallen' tips binnen bij de politie. Daar is de politie blij mee, al moet nog wel onderzocht worden hoe bruikbaar ze zijn. 'Er hoeft er maar één tussen te zitten die tot de oplossing leidt', zegt een woordvoerder.

Anderen lazen ook: Oude bom van 250 kilo tot ontploffing gebracht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat echt erg

19 februari

Ik hoop dat ze de dader vinden!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.