Unsplash

Politie leest mee in chats: honderd boeven opgepakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere actie! De politie heeft de afgelopen tijd honderd criminelen in de kraag kunnen vatten. Hoe? Dankzij het stiekem meelezen in geheim chats.

In deze chatgesprekken bespraken criminelen allerlei geheime plannen. Bijvoorbeeld over berovingen, het verkopen van drugs en wapens en zelfs over moord. In totaal zijn twintig miljoen van deze berichten in handen van de politie gekomen.

Wapens en drugs

Dankzij de berichten kon de politie de boeven op het spoor komen. In Nederland hebben ze honderd criminelen in de kraag gevat. Ook in andere Europese landen werden mensen opgepakt. Dankzij de arrestaties kon de politie allerlei moorden, schietpartijen en ontvoeringen voorkomen. Ook zijn er veel wapens en duizenden kilo’s drugs gevonden.

Geheime berichten

De criminelen verstuurden deze berichten in een geheim telefoonnetwerk. Ze dachten dat niemand de berichten mee kon lezen, maar de politie kon er dankzij een hack toch bij. In totaal zaten er 50.000 mensen op het netwerk, waarvan 12.000 criminelen in Nederland.

Anderen lazen ook: Dit zijn de meest gezochte vrouwen van Europa

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook