Foto: ANP

Politie New York ontslaat robothond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wat zou je ervan vinden als een robothond je zou vertellen wat je wel en niet moet doen? In sommige wereldsteden werkt dat goed. Maar in de Amerikaanse stad New York werden mensen er zo bang van, dat de politie ermee stopt.

'Hond' Spot heeft vier poten en een camera als gezicht. De viervoeter zou razendsnel op plekken kunnen zijn waar het gevaarlijk is voor agenten, zoals in gebouwen waar giftige stoffen zijn vrijgekomen of bij ongelukken. De robot zou de situatie dan goed kunnen onderzoeken, voordat agenten er naartoe gaan. Op sommige plekken werd de viervoeter ook gebruikt om te controleren of mensen wel genoeg afstand van elkaar houden vanwege het coronavirus.

Geen privacy

De New Yorkse politie nam Spot in december aan als nieuwe collega. Maar vrij snel nadat de robot voor het eerst werd gebruikt, gingen angstige filmpjes rond. Mensen vonden de robot eng. Maar ze vonden ook dat de politie niet nadacht over hun privacy, omdat ze gefilmd werden. Daarom heeft de New Yorkse politie hun elektronische hulpje alweer moeten ontslaan.

Anderen lazen ook: Robot-luiaard houdt natuur in de gaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook