Druk Vondelpark

Politie ontruimt te drukke parken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het leek wel alsof iederéén gisteren in het park was. Op sommige plekken was het zo druk, dat mensen zich niet meer aan de anderhalvemetermaatregel konden houden. De politie moest parken ontruimen.

Het Vondelpark in Amsterdam leek woensdag wel een festivalterrein. Jongeren vierden er een feestje alsof er geen coronamaatregelen gelden. De politie greep in en ontruimde het park. De meeste mensen gehoorzaamden, maar agenten werden ook bekogeld met flessen. Twee mensen werden opgepakt.

Park vol afval

Om zeven uur ’s avonds waren er geen mensen meer in het Vondelpark, maar lag er nog wel een grote hoeveelheid afval. Donderdag zijn de zij-ingangen van het park gesloten en staat er extra handhaving bij de ingangen die nog wel open zijn.

Megafoons

Ook in het Spoorpark in Tilburg, het Kronenburgerpark in Nijmegen, het Noorderplantsoen in Groningen en meerdere parken in Utrecht was het woensdag te druk. Met megafoons riepen boa’s en agenten bezoekers op om de parken te verlaten.

Anderen lazen ook: Cirkels in park helpen om afstand te houden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook