Vuurwerk  Bron: Unsplash

Politieke partijen willen meer vuurwerk verbieden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Duizendklappers, pijlen en rotjes: het meeste vuurwerk mag je tijdens oud en nieuw gewoon afsteken. Maar de kans bestaat dat sommige soorten worden verboden.

Daar is de Tweede Kamer over aan het praten. Het gaat om zwaardere pijlen en sommige soorten knallers (single shots), de meeste partijen in de Tweede Kamer vinden dat te gevaarlijk.

Gevaarlijk

Vuurwerk is verdeeld in vier categorieën (F1, F2, F3, en F4): van niet zo gevaarlijk tot heel gevaarlijk. De soorten vuurwerk waar politici over praten horen in categorie F2. Niet het allergevaarlijkste, maar toch willen sommige partijen dat het wordt verboden. Andere partijen vinden dat onzin. Het enige wat zij willen verbieden is het vuurwerk uit categorie F3. De soorten die in categorie F4 vallen, zijn al verboden.

Regels

Het is niet nieuw dat er over vuurwerk wordt gediscussieerd. Er gebeuren namelijk veel ongelukken mee. Sinds vorig jaar is er een nieuwe regel: bedrijven die vuurwerk verkopen, moeten verplicht een veiligheidsbril, aansteeklonten en speciale schietbuizen meegeven. En wat sowieso niet mag, is illegaal vuurwerk afsteken. Dat was altijd al verboden.

Anderen lazen ook: Komt er een verbod op knalvuurwerk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps