AFP

Poolse zwemmers mogen door blunder niet zwemmen op de Spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Oeps! Een dikke blunder bij de Olympische Spelen in Tokio. Daar heeft de Poolse zwembond per ongeluk te veel zwemmers ingeschreven. Zes zwemmers hoorden daardoor bij aankomst in Tokio dat ze helemaal niet mogen meedoen met het grote sportfestijn.

De Poolse zwemmers waren dolenthousiast over hun deelname. Maar eenmaal aangekomen in Tokio viel die droom in duigen. De organisatie van de Spelen vertelde dat de Poolse zwembond een grote fout heeft gemaakt, waardoor de zwemmers helemaal niet mogen deelnemen. De sporters moeten daarom zonder medailles terug naar Polen toe.

'Gigantische teleurstelling'

De groep zwemmers heeft de afgelopen jaren hard gewerkt voor hun plekje op de Spelen: ‘Je beseft dat je vijf jaar van je leven opgeofferd hebt voor dit. Dit is een gigantische teleurstelling’, vertelt zwemster Alicja Tchorz hierover. De zwemmers zijn erg boos op de blunderende zwembond en eisen dat de verantwoordelijke mensen opstappen.

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen is het grootste sportevenement ter wereld. Tijdens het toernooi nemen de beste sporters van de wereld het tegen elkaar op. Aankomende vrijdag is er een grote openingsceremonie in Tokio. Een dag later, op zaterdag, zullen de zwemmers hun eerste wedstrijden zwemmen.

Ga jij de wedstrijden van de Olympische Spelen kijken deze zomer?

Anderen lazen ook: Dossier Olympische Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook