Shutterstock

Pop in rolstoel in de Arabische Sesamstraat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Ze is groen, harig, dol op wetenschap en basketbal, en zit in een rolstoel. Ameera is de nieuwste pop in de Arabische Sesamstraat.

Het tv-programma Sesamstraat bestaat al meer dan vijftig jaar. En zo'n 240 miljoen kinderen over de hele wereld volgen het. Soms voegt een land een extraatje toe aan hun versie, zoals een nieuw personage. Dat deed de Arabische Sesamstraat, daar heet het programma Ahlan Simsim. Ameera is daar het nieuwste karakter in de serie. 

Wie is Ameera?

Ameera is een achtjarige groene muppet, die basketbalt en houdt van leren. Ze zit in een felpaarse rolstoel en heeft krukken. De pop vertelt wat kinderen met een beperking allemaal tegenkomen in het dagelijkse leven. De makers laten ook zien hoe verschillende kinderen met elkaar kunnen spelen. 

Meer kijkers

12 miljoen kinderen kijken naar de Arabische versie. Deze wordt uitgezonden in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Maar de makers hopen op meer kijkers. Daarom worden de 140 afleveringen met Ameera nu ook in andere talen ingesproken.

Bekijk hier de foto van de groene pop Ameera:

 

Anderen lazen ook: Video: Billie Eilish in Sesamstraat

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook