Chloe Clem

Populaire meme wordt geveild

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Je hebt hem vast weleens gezien: de foto van het meisje dat vanuit een autostoeltje ongemakkelijk in de camera kijkt. De populaire meme wordt nu geveild door haar familie.

Het meisje wordt ook wel side-eying Chloe genoemd, ofwel Chloe die opzij kijkt. Haar foto wordt verkocht als een NFT. Dat is een digitaal kunstwerk. Hier lees je wat dat precies is. Om op de foto te bieden, moet je betalen met de digitale munt ethereum. Het bieden begint bij 5 ethereum. Dat is zo'n 12.800 euro. 

De tekst gaat verder na de foto.

Verrassing
Chloe werd beroemd toen haar moeder in 2013 een filmpje poste waarin ze haar twee dochters verraste met een reisje naar Disneyland. Haar zus Lily barste in tranen uit, maar Chloe was niet echt onder de indruk. Uit haar reactie is de beroemde meme ontstaan.

Disaster Girl meme

Het is niet voor het eerst dat er een beroemde meme als NFT wordt verkocht. The Disaster Girl meme werd in april verkocht voor bijna 430.000 euro. Op deze foto staat het meisje Zoë geheimzinnig te lachen voor een brandend huis.

De tekst gaat verder na de foto.

Disneyland

Chloe’s moeder hoefde geen seconde na te denken of ze de foto wilde verkopen. Ze hoopt dat hij gaat naar iemand die erg fan is van de meme. Zelf wil de inmiddels 10-jarige beroemdheid (op de foto helemaal bovenaan) van het geld een paard kopen of een Disneyland bouwen. Maar haar moeder heeft andere plannen. Tegen BBC zei ze dat ze het geld liever uitgeeft aan Chloe’s studie.

Anderen lazen ook: Wat is NFT?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook