foto van het jaar unicef

Portret meisje (5) verkozen tot foto van het jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Met haar gezin vluchtte de 5-jarige Zahra uit Syrië. Fotograaf Muhammed Muheisen zette het meisje op de foto. Deze foto is door Unicef nu uitgeroepen tot foto van het jaar.

In april 2015 vlucht Zahra samen met haar ouders en zes broers en zussen voor een burgeroorlog in haar thuisland. Sindsdien woont het gezin in een groot tentenkamp in buurland Jordanië. Hier is het veiliger, maar Zahra kan niet naar school omdat haar ouders dat niet kunnen betalen.

Ogen

Fotograaf Muhammed Muheisen maakte de foto van Zahra in 2016. Hij zegt dat de foto van het meisje symbool staat voor honderdduizenden andere kinderen die op de vlucht zijn. Ogen zijn voor de fotograaf erg belangrijk: ‘Ogen liegen niet’, zegt hij. ‘Door de ogen wil ik de wereld laten zien wat deze kinderen hebben gezien.’

Royingya's

Tijdens de fotowedstrijd van Unicef vielen ook andere foto’s met kinderen erop in de prijzen. Foto’s met jonge Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh kregen de tweede en de derde prijs. Dit halfjaar zijn er al 600.000 Royingya’s gevlucht uit hun thuisland Myanmar. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De grappigste dierenfoto's van het jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een mooie foto!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.