Guinness Record postzegel Pluto

Postzegel reist recordafstand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vind je dat een postzegel die helemaal uit Australië komt al een lange reis heeft afgelegd? Dat is nog niks, vindt NASA. Die Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft sinds deze week het wereldrecord in handen van de verste postzegel ooit verstuurd. Maar een beetje vals spelen is het wel.

De Amerikaanse postzegel van 29 dollarcent is al sinds 2006 onderweg. De zegel ging als bagage mee met de sonde New Horizons naar de dwergplaneet Pluto. De sonde ging erheen om meer te weten te komen over de dwergplaneet.

Joehoe, is er iemand thuis?
Niet dat er op Pluto nou een brievenbus te vinden is, laat staan een alien die de brief in ontvangst kan nemen. Sterker nog, de postzegel vloog knalhard de planeet voorbij.

Maar toch is de missie geslaagd, want toen had het ruimtevaartuig en dus ook de postzegel al zo'n vijf miljard kilometer afgelegd. Gisteren werd het record officieel erkend en komt het dus in het Guinness World Records-boek.

Verder vliegen
Inmiddels is New Horizons al miljoenen kilometers voorbij Pluto. Met een snelheid van ruim 14 kilometer per seconde vliegt de sonde nu naar de rand van ons zonnestelsel. En zolang-ie doorvliegt, wordt de kans dat een andere postzegel dat record nog kan afpakken steeds kleiner!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook