Portugal kampioen EK voetbal
Kijk nou!

Prachtig en propvol sportweekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Het was een sportweekend om van te smullen! Terwijl in Nederland het EK atletiek én het EK open water zwemmen was, reden in Frankrijk de renners de bergen in én werd er de EK-voetbalfinale gespeeld, vlogen in Groot-Brittannië ballen over de tennisbaan en gleden er raceauto's over het natte asfalt. Bijna niet bij te houden toch? Een overzicht in foto's. Blije foto's!

Portugal kampioen EK voetbalPortugal versloeg heel verrassend Frankrijk in de finale van het EK voetbal. De Portugezen moesten het doen zonder hun sterspeler Ronaldo die in de eerste helft geblesseerd uitviel.
Martina ChurandyIn Amsterdam was Churandy Martina 'blij, blij, blij'. Hij werd eerste op de 100 en 200 meter. Helaas moest-ie de gouden medaille op de 200 meter inleveren omdat hij niet netjes in zijn baan was gebleven.

Dafne Schippers wint EK atletiekDafne Schippers won op het EK atletiek in Amsterdam goud op de 100 meter...
EK atletiek...en pakte zondag ook nog goud op de estafette 4x100 meter samen met Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney.Vetter wint EK atletiekEn Anouk Vetter kon ook juichen, zij pakte heel onverwachts de zevenkamp-titel.Dumoulin wint bergetappeNa een heel natte bergetappe pakte Tom Dumoulin zijn eerste etappeoverwinning in de Tour de France.Ferry Weertman wint EK open water 10 kilometerFerry Weertman krijgt een dikke kus van zijn vriendin Ranomi Kromowidjojo na zijn winst op de 10 kilometer tijdens het EK open water zwemmen in Hoorn.Murray wint WimbledonBlije Britten: de Schot Andy Murray won voor de tweede keer Wimbledon.Serena wint WimbledonSerena Williams gaat er even bij liggen na haar zevende Wimbledon-zege. Even later stond ze gewoon weer op om samen met zus Venus ook de dubbelfinale te winnen.Verstappen tweede SilverstoneHet was zeiknat tijdens de Formule 1-race in het Britse Silverstone. Op de baan door de regen en op het podium door de champagne! Max Verstappen eindigde als derde, maar na een tijdstraf voor Rosberg (rechts) werd hij tweede. De Brit Hamilton (links) won. Voor Max was het zijn tweede tweede plaats op rij!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook