prullenbak

Pratende prullenbakken tegen afval op straat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Afval in de prullenbak gooien is misschien niet het allerleukste klusje dat er bestaat. Maar daar hebben ze in Bergen op Zoom iets op bedacht: pratende prullenbakken!

In het centrum van de stad staan sinds kort prullenbakken die iets tegen je zeggen als je er afval ingooit. Big Belly's heten ze, ofwel: grote buiken. De Big Belly's moeten ervoor gaan zorgen dat mensen het leuker vinden om hun afval in de prullenbak te gooien. Daarmee worden de straten automatisch schoner, omdat mensen daar minder troep laten slingeren.

Heks of kabouter

De pratende prullenbakken zijn niet allemaal hetzelfde. Een heks, trol of kabouter: elke prullenbak is iets anders. Elke keer dat je iets weggooit, zegt de prullenbak iets anders. Zo roept er volgens Omroep Brabant eentje: 'Dankjewel, eet maar gauw. Haal mijn rommel uit elke hoek. Laten we snel de straat weer schoon hebben, wie weet komt er hoog bezoek.'

Holle Bolle Gijs

Pratende prullenbakken, kennen we dat niet ergens van? Ja natuurlijk wel, in de Efteling staan ze ook. Holle Bolle Gijs houdt het pretpark al jaren schoon met zijn Papier Hier-geroep. Maar ook op meer plekken in de provincie Noord-Brabant wordt afval weggooien leuker gemaakt. Naast Bergen op Zoom, zijn er namelijk ook plannen voor pratende prullenbakken in Tilburg en Eindhoven.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Duizend dagen plastic sparen of Duizenden kilo's afval op stranden opgeruimd.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Slim bedacht

Papier hier ik zou het dan een stuk leuker vinden om iets in de prullen bak te gooien

# LOL
#SLIM
#GRAPPIG
#PAPIER HIER, PAPIER HIER!!!

SUPER
GRAPPIG
LEUK
LOLIG
HANDIG
EN
SLIM BEDACHT

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.