May - Reuters

Premier May stopt ermee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Theresa May stopt als premier van het Verenigd Koninkrijk. Voor haar werkwoning in Londen maakte ze vandaag het nieuws bekend.

Haar vertrek heeft te maken met het gedoe rondom de Brexit, het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU). Het lukte May niet om daar goede afspraken over te maken. Daar kreeg ze al lange tijd veel kritiek op. De afgelopen dagen lag ze weer onder vuur.

Brexit-deal

Theresa May werd bijna drie jaar geleden de premier van het Verenigd Koninkrijk. Haar opdracht was om de Britse exit - beter bekend als Brexit - in goede banen te leiden. Dat mislukte. Ze sloot wel een deal met de EU, maar haar collega politici stemden meerdere keren tegen haar plannen.

May denkt dat het goed was dat ze haar collega's steeds probeerde te overtuigen. 'Maar ik geloof nu dat het in het landsbelang is dat een nieuwe premier dat doet', zei ze.

Niet meteen

De 62-jarige May heeft koningin Elisabeth al op de hoogte gebracht van het nieuws. Ze pakt niet meteen haar koffers, maar blijft nog twee weken de premier van het land. In de tussentijd kunnen haar partijgenoten een opvolger kiezen.

Anderen lazen ook: Drie vragen over de Brexit of: Grote problemen voor premier May.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook