Jacinda Ardern

Premier Nieuw-Zeeland praat door aardbeving heen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De premier van Nieuw-Zeeland had maandag net een tv-interview via videoverbinding toen er een aardbeving plaatsvond. Het gebouw schudde, maar Jacinda Ardern praatte rustig verder.

‘We hebben hier een beetje een aardbeving, Ryan’, zei de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maandagochtend tegen de camera. Aan de andere kant van de videoverbinding was tv-presentator Ryan Bridge. 'Het schudt best flink hier, dus als je dingen achter mij ziet bewegen... De Bijenkorf beweegt wat meer dan normaal.' De Bijenkorf is de naam van het gebouw waar Nieuw-Zeelandse politici vergaderen. Het is zo gebouwd dat het goed tegen aardbevingen kan.

Hoofd koel tijdens aardbeving

De aardbeving van maandag had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag zo'n honderd kilometer bij De Bijenkorf vandaan. Er zijn geen gewonden gevallen en voor zover bekend viel de schade ook mee. Ardern kreeg veel lof voor hoe ze met de aardschok omging. Ze hield het hoofd koel en praatte gewoon door.

In het filmpje hieronder zie je een deel van het interview. Vanaf ongeveer 15 seconden zie je de achtergrond bewegen:

Anderen lazen ook: Vulkaan barst uit in Nieuw-Zeeland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.