Donald Trump en Mark Rutte

Premier Rutte op bezoek bij president Trump

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wat gaan ze bespreken? Lastige onderwerpen? Of blijft het gezellig? Premier Mark Rutte is vandaag voor de tweede keer op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump.

In het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington, gaan de twee leiders praten over handel en buitenlandse politiek.

Steun

Trump zou Rutte kunnen vragen of Nederland een marineschip naar het Midden-Oosten wil sturen. Voor spanningen tussen Iran en Amerika, zoeken de Amerikanen steun van andere landen. Amerika wil ook dat Nederland soldaten naar het noorden van Syrië stuurt. De Nederlandse regering moet daar nog over praten. Rutte zal daarom waarschijnlijk niets beloven.

Nee

Tijdens Ruttes eerste bezoek vorig jaar (zie de foto hierboven) zei Trump dat hij het niet erg vindt als Amerika en Europa een ruzie over handel niet zouden oplossen. Rutte onderbrak hem toen en zei dat hij het daar niet mee eens is: 'Nee, dat is niet positief. We moeten dit oplossen.'

Cadeau

Hoe het gesprek vandaag ook gaat, Rutte neemt wel een bijzonder cadeau mee: een oude Amerikaanse vlag, die Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog gebruikten toen ze Europa kwamen bevrijden. De vlag komt waarschijnlijk in een museum te hangen.

Anderen lazen ook: 3 vragen over Trump zijn muur en de noodtoestand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook