ANP

Premier Rutte vertelt over 'heftige' coronaperiode

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De afgelopen tijd was voor veel mensen niet makkelijk. Ook niet voor premier Mark Rutte. De coronacrisis is ‘het heftigste’ wat hij ooit heeft meegemaakt. Dat vertelde hij gisterenavond in de talkshow Op1.

Het is de allereerste keer dat de premier zo eerlijk praat over de coronacrisis. Tijdens de talkshow vertelde hij over de moeilijke persconferenties en het bedenken van de regels rondom het coronavirus. 

 

Beslissingen

Rutte gaf toe dat het hij het soms heel lastig vond om keuzes te maken. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, maar ook over het loslaten van de regels nu er steeds minder besmettingen zijn. Hij vertelde dat hij dit ‘doodeng’ vindt en soms best wel twijfelt.

Moeder

Ook vertelde hij over de dood van zijn moeder. Zij overleed in mei op 96-jarige leeftijd. Dat dit gebeurde terwijl hij het ook heel druk had met zijn werk vond hij ‘heftig en zwaar’. Op de dag dat ze overleed werkte de premier zelfs door. Zijn verdriet deelde hij maar met een paar mensen.

Geen zomervakantie

Tijd om uit te rusten van de heftige periode heeft de premier niet. Hij werkt de zomervakantie door want Rutte moet namelijk alweer gaan nadenken over de situatie daarna. Blijven we dan bijvoorbeeld mondkapjes dragen? En wat doen we als er in de winter weer meer mensen ziek zouden worden?

Anderen lazen ook: Filmpje dweilende premier Rutte gaat wereld over.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook