xi jinping

President China verbiedt Winnie de Poeh-film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Wat doe je als je met iemand wordt vergeleken en daar niet zo blij mee bent? De president van China Xi Jinping weet het wel. Hij wordt met Winnie de Poeh vergeleken en verbiedt daarom de nieuwe film over de knuffelige honingbeer: Janneman Robinson & Poeh.

Het begon allemaal met een internetgrap die in 2013 werd gedeeld op het Chinese web. Een foto van Barack Obama, die toen president van Amerika was, en de Chinese president werd vergeleken met een afbeelding van de stevige mollige Poeh en zijn vrolijke lange vriend Teigetje. Erg grappig vonden de Chinezen. De internetmeme werd steeds populairder. Alleen Xi kon er absoluut niet om lachen...

Spotten

De Chinese Communistische Partij verbood na de grap alle vergelijkingen van Xi en Poeh op social media. Met het verbod op de nieuwe Winnie de Poeh-film laat Xi opnieuw zien dat hij niet met zich laat spotten.

Anderen lazen ook: Onhandig handenschudden of Winnie de Poeh verboden in China.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een beetje overdreven dat je de film verbiedt, er zijn waarschijnlijk kinderen die de film wel graag willen zien.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps