Foto AP

President met corona benoemt premier vanuit glazen kubus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Wat doe je als je een president met corona bent, maar toch een premier wil aanstellen? Dan ga je gewoon in een glazen kubus zitten. De Tsjechische president Zeman deed het.

De Tsjechische president testte eerder deze week positief op corona. Hij was flink ziek en zijn gezondheid is nog steeds kwetsbaar. Maarja, er was ook werk aan de winkel na de verkiezingen van vorige maand. Daarom benoemde het 77-jarige staatshoofd zijn nieuwe premier gisteren vanuit een glazen doos. De man die Zeman naar de kubus duwde in zijn rolstoel deed dat in een wit, beschermend pak. Alles om te voorkomen dat de ceremonie een superspread-event zou worden.

'Laat u inenten'

Ook Tsjechië heeft te maken met een zware vierde corona-golf. In zijn eerste toespraak riep de kersverse premier Fiala de Tsjechen daarom op om zich te laten inenten. ‘We staan voor een moeilijke tijd vol uitdagingen. Ik wil dat er een regering komt van verandering voor de toekomst’, aldus Fiala.

Anderen lazen ook: Kat Noortje overleeft 2 trein-aanrijdingen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook