Trump

President Trump misschien wel naar Nederland voor vlag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Het is misschien wel de speciaalste Amerikaanse vlag die er is: een vlag uit 1944. De Nederlandse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft hem, maar wil hem nu weggeven aan president Trump. Onder twee voorwaarden: de vlag komt in een Amerikaans museum te hangen en Trump moet hem zelf komen halen. 

Maar waarom is de vlag zo speciaal? De vlag hing op 6 juni 1944 aan een Amerikaans schip. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op die dag vielen de Amerikanen Frankrijk binnen met het doel om alle bezette landen in Europa te bevrijden van de Duitsers. Zoals we weten uit de geschiedenisboeken, is dit ze uiteindelijk gelukt. 6 juni 1944 wordt D-day genoemd. 

Duur cadeautje

Of Trump de vlag ook echt zelf komt ophalen, weet niemand zeker. De man die onderhandelt met het Witte Huis, Pete Hoekstra, denkt van wel. Het is ook wel een heel duur cadeautje dat Bert Kreuk aan Trump wil geven. De vlag heeft hem namelijk ooit 450.000 euro gekost op een veiling. Maar omdat D-day volgend jaar precies 75 jaar geleden is, wil Kreuk de vlag graag aan Amerika schenken. 'Ik vind dat de vlag in Amerika thuishoort', vertelt hij aan NOS. 'Het is een symbool van de bevrijding en één van de belangrijkste vlaggen uit de Amerikaanse geschiedenis.'

Anderen lazen ook: Tegenvaller voor Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo ik vind polotiek heel erg leuk maar je ebt het niet kunnen jullie er iets aan veranderen ?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.