ANP

President Trump redt Thanksgiving-kalkoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Kalkoen eten, cadeautjes geven en sport kijken met familie. Morgen wordt in Amerika het feest Thanksgiving gevierd. Ieder jaar kiest de Amerikaanse president met Thanksgiving één kalkoen uit die niet wordt geslacht. President Trump koos vandaag deze geluksvogel.

Tijdens Thanksgiving is het voor veel Amerikanen traditie om kalkoen te eten. Veel dieren gaan daarom naar de slacht, op één geluksvogel na. President Trump koos vandaag traditiegetrouw een kalkoen die hij redt van dit noodlot. Dit jaar was dit een kalkoen genaamd Corn, oftewel maïs in het Engels. Deze werd tijdens een speciale ceremonie geaaid door het presidentskoppel.

Wat is Thanksgiving eigenlijk?

Vroeger werd het feest gevierd om na de oogst God te bedanken. Tegenwoordig wordt Thanksgiving vaak gebruikt om familie weer eens te zien. Een beetje zoals Kerstmis in Nederland. Meestal wordt er een American Football-wedstrijd bezocht en staan Amerikanen lekker lang in de keuken. Op het menu staan onder andere aardappelpuree, zoete aardappel, sperziebonen en natuurlijk de Thanksgiving kalkoen...

Dit zijn de foto's van de speciale ceremonie:

ANP

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Pas op voor knalkoen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hahahahah ik vind het graapig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.