Beeld ANP

President van Brazilië heeft corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

President Bolsonaro van Brazilië heeft corona. En dat is opvallend omdat hij juist erg tegen strenge coronaregels is. Hij maakte het nieuws gisteren zelf bekend.

De Braziliaanse president vindt maatregelen tegen corona vooral slecht voor de economie. Vandaar dat hij bijvoorbeeld ook gewoon in het openbaar handen bleef schudden met zijn aanhangers. Veel mensen waren daar boos over want Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Zeker 1,6 miljoen Brazilianen zijn besmet. Volgens de officiële cijfers zijn 65.000 mensen aan de gevolgen overleden.

Wel koorts

En nu is de president dus zelf ook besmet. Hij maakte het nieuws gisteren zelf op televisie bekend. Hij vertelde dat hij wel koorts heeft maar dat hij zich verder goed voelt. Hij hoeft ook niet naar het ziekenhuis.

Bolsonaro is nu ongeveer twee jaar president. In die tijd was er vaak gedoe rond de beslissingen die hij nam en dingen die hij zei. Hij vindt natuurbescherming bijvoorbeeld onzin en vindt het prima dat er flink gekapt wordt in het Amazone-regenwoud. Hij roept ook vaak nare dingen over vrouwen, homoseksuelen en vluchtelingen. Over de doodstraf en vrije wapenwetten is hij dan wel weer heel positief.

Sterke leider

Toch blijft hij veel aanhangers houden. Dat komt vooral omdat veel Brazilianen boos zijn over de slechte economie en de misdaad in het land. Bolsonaro treedt bikkelhard op tegen corruptie en criminelen. Veel kiezers zien in hem een sterke leider die de problemen in het land gaat oplossen.

Bolsonaro deed wel vaker uitspraken waar niet iedereen blij mee was. Vijf voorbeelden:

  • 1. 'De enige goede crimineel is een dode crimineel’.
  • 2. ‘Ik zou nooit van een homoseksuele zoon kunnen houden, ik zou liever hebben dat hij omkomt bij een verkeersongeluk’
  • 3. ‘Een politieman die niet doodt, is geen politieman’
  • 4. ‘Als ik twee mannen zie kussen op straat, zal ik ze slaan.’
  • 5. 'Ik heb vijf kinderen. Vier van hen zijn zonen. Bij de vijfde had ik een zwak moment, dat werd een meisje.’

 

Anderen lazen ook: 'Het virus houdt niet van lente' en andere corona-onzin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vinyd hebt belachelijk dabt hij nog president is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.