Erdogan

President van Turkije krijgt nog meer macht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Turken mocht afgelopen weekend stemmen over een grote verandering in hun grondwet. Een verandering die ervoor zorgt dat de Turkse president Erdogan (nog) meer macht krijgt.

Iets meer dan de helft van de Turken stemde voor de wijziging in de grondwet. Volgens de president heeft hij meer macht nodig om de problemen in zijn land beter op te kunnen lossen.

Feest

De mensen die ja stemden hebben flink feest gevierd want zij hebben gewonnen. De nee-stemmers zijn vooral teleurgesteld en bang dat Erdogan te veel macht krijgt en daardoor kan doen wat hij wil. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het al niet goed dat ze mochten stemmen, want zeg nou zelf alle Turken stemmen op hun eigen land terwijl ze omdat ze in Nederland wonen niet precies weten wat Erdogan zegt en doet. Ze stemmen op hun eigen land zonder dat ze weten of het wel goed is of niet Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps