President van Zimbabwe stopt nu echt

President Zimbabwe na 37 jaar afgetreden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Robert Mugabe, de president van het Afrikaanse land Zimbabwe, stopt ermee. Een week geleden werd-ie al afgezet, maar vertrekken wilde hij niet. Nu geeft Mugabe de strijd op.

Weinig mensen hadden zo lang de macht in handen als Robert Mugabe. Hij was al 37 jaar lang de president van Zimbabwe. Met het land ging het in al die tijd steeds wat slechter. De meeste inwoners werden armer, terwijl Mugabe zelf alleen maar rijker was.

Wie is Robert Mugabe?Héél erg oud

Door zijn gekke uitspraken (hij beledigde iedereen die het niet met hem eens was) en zijn dure smaak werd hij steeds minder populair. En met zijn 93 jaar vonden veel mensen hem ook wel héél erg oud worden.

Vorige week nam het leger van Zimbabwe de macht over. Ze gaven Mugabe en zijn vrouw Grace huisarrest. Ze wilden dat Mugabe op zou stappen, maar dat deed hij niet.

Tegenzin

Tot deze week. Waarschijnlijk met grote tegenzin schreef hij een brief dat hij af zal treden. Mugabe had het liefst gezien dat zijn vrouw Grace de nieuwe president zou worden. Dat zal nu niet zo snel gebeuren. 

Emmerson Mnangagwa, de vice-president van Zimbabwe die net door Mugabe was ontslagen, is nu voorlopig de baas in Zimbabwe.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit doet oud-president Obama nu

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps