sesam

Pretpark speciaal voor kinderen met autisme

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de Verenigde Staten is een groot pretpark aangepast voor autistische kinderen. Sesame Place is het eerste pretpark ter wereld dat zoiets doet.

In het pretpark draait alles om de populaire tv-serie Sesamstraat. Voor veel kinderen met autisme was een dag in het pretpark erg vermoeiend. Mensen met autisme vinden het namelijk moeilijk om één geheel te maken van alle informatie die op hen afkomt. Dat betekent dat wat ze zien, voelen en horen in hun hoofd niet netjes bij elkaar past.

Aanpassingen

Omdat het pretpark er voor alle kinderen wilde zijn (dus ook voor kinderen met autisme) zijn er dingen aangepast. Ook op tv is er meer aandacht voor. Zo voegden de makers van Sesamstraat vorig jaar de autistische pop Julia aan de Amerikaanse serie toe.

Stilteruimtes

Vanaf deze week krijgen de medewerkers van het park een training over hoe ze met kinderen met autisme moeten omgaan. Ook zijn er stilteruimtes ingericht, waar kinderen even kunnen ontspannen. Verder deelt het pretpark speciale boekjes uit waarin het effect van alle attracties wordt uitgelegd.   

Autismeweek

Vandaag is de laatste dag van de Autismeweek. De hele week stond Nederland in het teken van het beter begrijpen van autisme. Overal in het land vonden activiteiten plaatst die leuk en geschikt waren voor mensen met autisme, maar ook voor hun familie en iedereen die er meer over wilde weten.

Anderen lazen ook: Nieuw in Sesamstreet: de autistische Julia

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

maak voortaan een langere tekst

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.