Beeld ANP

Pretparken verboden voor vrouwen in Kaboel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Afghaanse vrouwen, en meisjes vanaf twaalf jaar, mogen niet meer naar openbare (pret)parken in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Ook kermissen zijn voortaan alleen voor mannen en jongens.

De Taliban besloten maanden geleden al dat mannen en vrouwen niet op dezelfde dagen meer naar die plekken mogen. Die regels zijn nu nog strenger geworden omdat volgens de Taliban mensen zich er op veel plekken niet aan hielden.

Strenge regels

Ruim een jaar geleden kwamen de Taliban aan de macht in Afghanistan. Het is een gewelddadige groep die steeds weer nieuwe strenge regels invoert. Regels die volgens hen bij de islam horen. Veel Afghanen probeerden afgelopen jaar het land uit te komen, omdat ze het niet eens waren met de Taliban. Of omdat ze gevaar liepen.

Geen school

In korte tijd is er veel veranderd in het land, vooral voor meisjes en vrouwen. Ze mogen ineens veel minder. Op basisscholen krijgen meisjes en jongens nu gescheiden les. Op middelbare scholen mogen meisjes helemaal niet meer komen. Na hun twaalfde verjaardag moeten ze thuis blijven.

Anderen lazen ook: Wat is er aan de hand in Afghanistan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook