Unsplash

Prijs voor blindenroute bij schaapskooi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hoera! Staatsbosbeheer heeft een Braillepluim gewonnen. Ze kregen deze prijs omdat ze een route voor blinde en slechtziende mensen rond een schaapskooi op de Veluwe hebben gemaakt.

De route rond de schaapskooi is een van de weinige routes in Nederland die speciaal is gemaakt voor blinden en slechtzienden. De teksten tijdens de wandeling zijn geschreven in braille, een puntjesschrift waarmee mensen met slecht zicht kunnen lezen. Door de puntjes te voelen kunnen ze begrijpen wat er op de informatiebordjes staat. Zo kunnen blinden en slechtzienden lezen wat er te zien is en ontdekken waar bankjes staan.

Wereld Braille dag

De braillepluim is een prijs voor initiatieven die zich hebben ingezet voor braille. Hij wordt elk jaar uitgereikt op 4 januari, de geboortedag van Louise Braille. Braille is de bedenker van het brailleschrift. Wist je dat hij pas vijftien jaar oud was toen hij het brailleschrift ontwierp? Het was gelijk al zo goed dat het later nooit meer veranderd is!

Hier zie je hoe braille eruitzien:

ANP

Anderen lazen ook: Wist jij dit al over braille?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook