Foto: Pexels

Primeur: eerste vrouwelijke scheids in Franse competitie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In grote competities zijn scheidsrechters vaak mannen, maar daar komt langzaam verandering in. In Frankrijk is zondag de primeur: Stéphanie Frappant wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Franse topcompetitie Ligue 1.

Aanstaande zondag zal Frappant de wedstrijd tussen de Franse clubs Amiens en Strasbourg fluiten. Het is de eerste keer dat een vrouw scheidsrechter is tijdens een duel in de Ligue 1, de hoogste voetbalcompetitie van Frankrijk.

Ligue 2

Het is niet de eerste primeur voor Frappant: ze was ook al de eerste vrouw die scheidsrechter was in de Ligue 2, een andere Franse voetbalcompetitie. En eerder floot ze ook al de Nederlandse voetbalvrouwen tijdens de halve finale van het EK tegen Engeland. Aankomende zomer is ze actief bij het wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk, hier doet ook het Nederlandse vrouwenvoetbalteam aan mee.

Duitsland

In de Duitse topcompetitie de Bundesliga en in de Engelse Premier League waren al eerder vrouwelijke scheidsrechters. Dat zorgde soms voor wat verwarring bij de commentatoren. In de Premier League werden zelfs twee commentatoren ontslagen nadat ze discriminerende opmerkingen hadden gemaakt.

Anderen lazen ook: Roos is boos: 'Ik wil ook voetballen bij een topclub'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook