Prins Harry

Prins Harry in Amsterdam voor duurzaamheidsplan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Britse prins Harry was vandaag in Amsterdam om te praten over oplossingen voor milieuvervuiling door reizen en toerisme. Hij heeft twee jaar aan een plan gewerkt.

In het plan van de prins werken reisorganisaties en bedrijven samen om mensen ervan bewust te maken dat het slecht voor het milieu is om te reizen en vliegen.

Toerisme

Vliegen zorgt voor de uitstoot van CO2. Dat is de stof die ervoor zorgt dat de temperatuur op aarde stijgt. Massa-toerisme is niet alleen schadelijk voor de natuur, maar vaak ook voor steden die eigenlijk te klein zijn voor al die mensen. Wat toerisme voor een klein dorp als Giethoorn betekent lees je bijvoorbeeld hier.

Reizen

Volgens prins Harry denken steeds meer mensen na over hun gedrag. Hij zei ook dat mensen wel moeten blijven reizen: 'Maar we kunnen en moeten wel iets veranderen.'

Privévliegtuig

Vorige maand kreeg de prins kritiek omdat hij met zijn gezin wel eens een privévliegtuig gebruikt. Hij vertelde dat hij meestal een gewoon vliegtuig neemt, net als vandaag voor zijn reis naar Amsterdam. De prins zei ook dat hij voor de veiligheid soms voor een privévliegtuig kiest.

Anderen lazen ook: Greta komt met zeilschip aan in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps