Harry en Meghan

Prins Harry en Meghan willen een ander leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan deelden woensdag een opvallend besluit op Instagram. Ze willen in de toekomst minder taken van het koningshuis vervullen. Veel mensen hadden dit niet verwacht.

Wat hebben Harry en Meghan besloten?

Het stel schrijft dat ze lang hebben nagedacht, maar uiteindelijk hebben besloten dat ze minder koninklijke taken willen vervullen. Ze willen zelf hun geld verdienen, in Groot-Brittannië én Noord-Amerika wonen en een goed doel oprichten.

Wist de koningin van dit besluit?

Waarschijnlijk niet. Het Britse koningshuis reageerde met een kort bericht. Daarin staat dat er nog met Harry en Meghan over dit besluit gepraat wordt. De koningin snapt dat Harry en Meghan een ander leven willen. Maar ze vindt het ook een ingewikkelde zaak die tijd kost om op te lossen.

Wat vindt het koningshuis van dit besluit?

Volgens de Britse kranten zijn de koningin en Harry’s vader Charles en broer William niet blij, ze schrijven zelfs dat ze ‘teleurgesteld’ en ‘woedend’ zouden zijn.

Is dit besluit echt onverwacht?

Harry en Meghan hebben al vaker laten weten niet gelukkig te zijn met hoe sommige Britse media over hen schrijven. Er worden veel onaardige en volgens hen niet-kloppende dingen over Meghan geschreven. In oktober klaagde Harry drie kranten aan voor het publiceren van een privé-brief van Meghan en het afluisteren van zijn voicemails.

Harry is extra boos vanwege de dood van zijn moeder. Prinses Diana kwam om bij een auto-ongeluk, toen ze vluchtte voor opdringerige journalisten. ‘Nu zie ik mijn vrouw slachtoffer worden van diezelfde machtige krachten’, zei hij.

Zijn het alleen Harry en Meghan die dit willen?

Dat is niet bekend. Wat wel opviel, is dat bij de kersttoespraak van koningin Elizabeth geen foto van Harry en Meghan stond. En wél foto’s van haar vader, haar man Philip en haar troonopvolgers: zoon Charles en kleinzoon William en hun gezinnen. Volgens de NOS is dit hoe kroonprins Charles (71) het koninklijk huis voor zich ziet: met enkel troonopvolgers. Daar hoort Harry, als zesde in lijn voor de troonopvolging, niet bij.

Koningin Elizabeth en haar troonopvolgersKoningin Elizabeth met haar troonopvolgers: zoon Charles, kleinzoon William en achterkleinzoon George.

Anderen lazen ook: Prins Harry en Meghan showen baby Archie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook