ANP

Prinses Alexia gaat straks naar school in Wales

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Voor prinses Alexia verandert volgend jaar een heleboel. Na de zomervakantie wisselt ze haar vertrouwde school in Den Haag om voor eentje in Wales, Engeland. En daar is ze niet de enige prinses…

Het United World College of the Atlantic heeft niet voor niets zo'n chique naam. Op de school zitten zo’n 350 leerlingen uit landen over de hele wereld. Ook kroonprinses Leonoor van Spanje krijgt hier elke dag les. En zelfs koning Willem Alexander, de vader van Alexia, ging vroeger naar deze school.

Speciaal diploma

Alexia zit op dit moment in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Daar heeft nog geen middelbareschool-diploma gehaald, waardoor ze in Wales verder moet leren. Hier krijgt ze straks in jaar zeven een speciaal diploma, het zogenoemde Internationaal Baccalaureaat. 

Dikke kans dat Alexia haar gitaar meeneemt naar Wales. Haar nieuwe school staat erom bekend dat ze creativiteit erg belangrijk vinden.

Op dit kaartje zie je waar de nieuwe school van Alexia ligt:

Anderen lazen ook: Prinses Amalia heeft een dubbelganger op TikTok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook