ANP

Prinses Alexia start op haar nieuwe school in Wales

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een frisse start voor Alexia (16). Vandaag start de prinses op haar nieuwe school in Wales, Engeland. En daar is ze niet de enige prinses…

De nieuwe school van Alexia heet het United World College of the Atlantic. En die chique naam heeft het niet voor niets! Op de school zitten zo’n 350 leerlingen uit landen over de hele wereld. Ook kroonprinses Leonoor van Spanje krijgt hier elke dag les. En zelfs koning Willem-Alexander, de vader van Alexia, ging vroeger naar deze school.

Lessen

De nieuwe school van Alexia zit in een heel oud gebouw uit de middeleeuwen. Heel wat anders dan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar de prinses de afgelopen jaren les kreeg. Ook de vakken die Alexia zal gaan volgen zijn anders dan in Nederland. Zo krijgt ze op haar nieuwe school veel lessen over vrede en klimaat en zal ze waarschijnlijk vrijwilligerswerk moeten doen. 

De school in Wales staat erom bekend dat alle leerlingen blijven slapen. Alexia zal daarom een tijdje niet in Nederland zijn.

Op deze foto zie je hoe Alexia vertrekt naar Wales:

Anderen lazen ook: Prinses Alexia gaat straks naar school in Wales.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook