Foto: ANP

Prinses Amalia is cocktail-koningin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Prinses Amalia (17) houdt van paardrijden, cocktails maken en voelt zich soms heel erg aangestaard. ‘Alsof er een goudvis op mijn hoofd zit’. Dat vertelt de prinses in het boek Amalia, geschreven door Claudia de Breij, dat dinsdag verschijnt.

Prinses Amalia aanvaardt haar rol als toekomstige koningin van Nederland, zegt ze in het boek. Over drie weken wordt ze 18, vanaf dan mag ze haar vader opvolgen. 'Als ik de wereld een heel klein stukje beter heb gemaakt, dan ben ik blij. Ik geef mijn leven aan Nederland', zegt de prinses.

Lekkere cocktails 
In het boek lees je ook over de hobby's van Amalia. Zo maakt ze op het strand graag lekkere cocktails en houdt ze van paardrijden. Haar paard heet Mojito! Ze verklapt dat ze vooral op Duitse jongens valt. Die vindt ze ‘heel galant’.

Open over emoties

Ook is Amalia opvallend open over de moeilijke kanten van het leven. Haar tante en haar oom zijn beiden onverwachts overleden. Amalia worstelt daarmee en zegt dat ze soms naar een psycholoog gaat om erover te praten. Het is goed als mensen daar open over zijn, zegt de prinses.

Heel nuchter

Wat ze zelf vindt van het boek? Daar is Amalia heel nuchter over. 'Ik ben geen Nelson Mandela. Waarom nu al een boek?' Ze vindt het een gek idee dat iedereen nu zoveel over haar kan lezen, maar is wel tevreden met het resultaat.

Anderen lazen ook: Prinses Amalia heeft dubbelganger op TikTok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook